Privacy Policy

Who we are

Our website address is: https://organskimed.mk.

Заштита на лични податоци

Comments

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата кориснички агент на прелистувачот да помогнат во откривањето на спам.

Анонимизиран стринг создаден од вашата адреса за е-пошта (исто така наречен хаш) може да биде доставен до услугата Граватар за да видите дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Граватар е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрувањето на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Media

Ако испратите слики на веб-страницата, треба да избегнувате да испраќате слики со вклучени податоци за локација (EXIF GPS). Посетителите на веб-страницата можат да преземаат и извлечат податоци за локацијата од слики на веб-страницата.

Contact forms

Cookies / Колачиња

Ако оставите коментар на нашата веб-страница, можеби ќе се зачувува вашето име, адреса за е-пошта и веб-страница во колачињата. Овa се за ваша погодност, така што не треба повторно да ги пополнувате деталите кога оставате друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако ја посетите нашата страница за најавување, ние ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали прелистувачот прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се исфрла кога ќе го затворите прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најава и избори на екранот на екранот. Колачињата за најавување траат два дена, а колачињата со опции на екранот траат една година. Ако изберете „Запомни ме“, твоето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најавување ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавите статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Ова колаче не содржи лични податоци и едноставно укажува на статијата што штотуку сте ја измениле. Истекува по 1 ден.

Embedded content from other websites/ Поврзани линкови со други страни

Написите на оваа страница може да содржат вградена содржина (на пр. Видеа, слики, статии, итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува точно на истиот начин како посетителот да ја посетил другата веб-страница.

Овие веб-страници може да соберат податоци за вас, да користат колачиња, да вметнат дополнително следење на трети лица и да ја следат вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте најавени на таа веб-страница.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е така што можеме да ги препознаеме и одобриме сите коментари кои следуваат, наместо да ги држиме во редица на умерени количини.

За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-страница (доколку има), ние исто така ги чуваме личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги видат, уредуваат или бришат своите лични информации во кое било време (освен ако не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-страницата исто така можат да ги видат и уредуваат тие информации.

What rights you have over your data

Ако имате сметка на оваа страница или остави коментари, можете да побарате да добиете изнесена датотека на лични податоци што ги чуваме за вас, вклучувајќи ги и сите податоци што ни ги доставивте. Можете исто така да побарате да ги избришеме личните податоци што ги чуваме за вас. Ова не вклучува никакви податоци што сме должни да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Where we send your data

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматска услуга за откривање на спам.

Вашите информации за контакт

Дополнителни информации

Како ги заштитуваме вашите податоци

Со изјава за заштита на личните податоци

Вашите податоци еднинствено ги користиме за да ве известуваме за вашите порачки и за нашите новости и промоции.