Sale!

Прополис 100г.

450.00ден

Прополисот е природен антибиотик и единствен кој делува против бактерии.
Интересно е тоа што бактериите неможат да станат отпорни на прополисот.

Availability: 5 in stock

Прополисот е природен антибиотик и единствен кој делува против бактерии.
Интересно е тоа што бактериите неможат да станат отпорни на прополисот.
Лековитите својства на прополисот се познати од дамнешни времиња. Народната медицина го користела прополисот за лечење на рани и гнојни воспаленија. Распространето било сознанието за неговото бактерицидно и фунгицидно дејствување.

Прополисот се применува при лечење

Заболувања да дишните органи – асматичен bronchitis, лесни форми на бронхиекстазија, туберколоза на градите.
Заболувања на периферниот нервен систем
Кожни заболувања – микотични заболувања, брадавици, микробни екцеми, оштетувања на кожата, гнојни рани, тешко зараснувачки рани фурункула, изгоретини, алопекија, трихофитија, прурига и др…
Заболувања на системот за варење – Чиреви, колитис, дисперзија и др.
Гинеколошки заболувања –  ерозија на грлото на матката, зболување на зглбовите

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Прополис 100г.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *