Мед со Перга 400 г.

620.00ден

Органски мед измешан со перга или ферментиран поленов прав, ги содржи скоро сите аминокиселини кои се потребни за човековиот организам.

Availability: 3 in stock

Органски мед измешан со перга или ферментиран поленов прав или пчелин леб, преставува полен покриен со мед, кој под дејство на ензимите на жлездите на пчелите, се меша со медот и со текот на времето станува перга – квалитетна протеинска храна – “пчелин леб”, со кој се хранат младите пчели во текот на зимата.
Во пергата се содржани скоро сите есенцијални аминокиселини :
аргинин кој го стимулира имуниот систем и влијае на хормонот за раст, лутамин потребен за нормален развој на мускулите како и за одржување на нормалната ацидо-базна равнотежа, серин учествува во метаболизмот на мастите и изградба на антителата, тирозин заедно со триптофан го подобрува расположението, го регулира апетитот, го намалува хроничниот замор, го подобрува сонот, лизин учествува во одбрана од вируси.
Есенцијални киселини од протеините на поленот, по структурниот состав, се блиски со протеините во месото, јајцата и другите квалитетни производи.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Мед со Перга 400 г.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *