Мед со полен 900 г.

990.00ден

Органски мед измешан со поленов прав. Поленовиот прав преработен од пчелите не е алерген, влијае на балансот на шекерот во крвта, го стимулира растот и регенерацијата на оштетените ткива (посебно важно за црниот дроб)

Out of stock

Органски мед со поленов прав.
Во него се содржат речиси сите минерали кои ги има во крвта, посебно е извор на железо, бакар и манган. Со поленот младите пчели за неколку дена од ларва стануваат пчели (1500 пати го зголемуваат обемот). Поленовиот прав од пчелите по правило не е алерген затоа што пчелите додека го собирааат и го обработуваат со ферменти (ензими), а овие ензими се причина за уникатното делување на поленот на човечкиот организам.
Поленот делува антиинфламаторно, го забрзува зарастувањето на раните, го стимулира растот и регенерацијата на оштетените ткива (посебно важно за црниот дроб) позитино делува во лекувањето на коронарната срцева болест, ревматска срцева болест, го нормализира срцевиот ритам, хипертензијата, хипотензијата, ја подобрува циркулацијата и ги зајакнува капиларите, посебно церебралните крвни садови, ја подобрува липидната размена.

ПРИРОДЕН ПОЛЕН (цветен прав) благотворно влијае на органите за варење, на жлездите со внатрешно лачење, на работата на срцето и мозокот. Помага во отстранување на заморот, дејствува позитивно на циркуларниот и на нервниот систем, за надминување на стресот и депресијата.

Го подобрува либидото кај двата пола а кај мажите ја подобрува потенцијата. Исто така позитивно влијае на одбранбениот систем од разни инфекции. Помага при запаление на простатата и јајниците, зголемен крвен притисок, зголемен шекер во крвта, ноќно мокрење кај децата, анемија, цироза, артерииосклероза.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Мед со полен 900 г.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *