Sale!

Пчелин отров 1г.

4,500.00ден

Апитоксин е стручен термин за отровот на пчелите, Пчелниот отров има капацитет да ја зајакне природната енергија на телото, ги намалува негативните ефекти на стресот, го подобрува квалитетот на сонот. Како резултат на тоа, на луѓето им се враќа енергијата, мирен сон, психички мир, волјата и доброто расположение. На тој начин пчелниот отров ја регулира работата на нервниот систем.

Out of stock

Пчелиниот отров претставува спој на повеќе протеини и аминокиселини кои на организмот делуваат антиинфламаторно, а чувството на болка во градите го намалува за 75% и го подига имунитетот. Познато е дека голем број луѓе кои се на возраст од околу 100 години се или пчелари или членови на нивните семејства или се на некој друг начин поврзани со пчеларството. Постои широко распространето мислење, дека ова е поврзано со убодите од пчелите, што ги добиваат во текот на нивниот живот.
Пчелниот отров се користи во медицината за лекување на 70 различни автоимуни болести. Најчесто за мултиплекс склероза, ревматски артритис и заболувања на крвните садови. Покрај тоа, често се користи за серуми кај луѓе кои доживеале шок, а се алергични на убод од пчели,
Пчелиниот отров е горчлива безбојна течност која се состои од мешавина на протеини, а делува како средство против згрутчување на крвта и ги намалува воспаленијата.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Пчелин отров 1г.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *